I užitkové vozy od Volkswagenu začnou být elektrifikovány. Krom elektrické dodávky se pracuje i na plug-in hybridu.

Volkswagen Užitkové vozy

Volkswagen přinesl letos na trhu inovovanou T6, kterou představil v podobě multivanu a také jako transporter a následovat budou další odvozené modely. Zároveň však už vyhlíží budoucnost. Na výroční tiskové konferenci prozradil první informace o nové užitkové generaci modelů T7.

Ta by se měla začít ukazovat v roce 2021 a sama automobilka jí nazývá progresivní generací. Bude využívat zcela novou platformu, která bude nevržena tak, aby umožnila zástavbu jak moderních zážehových a vznětových motorů, tak také elektromotor. Díky tomu by měla být novinka dostupná i coby plug-in hybrid.

Ohledně T7 Volkswagen zatím hovoří jen o modelu Multivan, tedy osobní dodávce, která má vždy nejblíže k automobilům. Měla by být zcela ultimátním multivanem, který bude nabízet nejmodernější technologie, úspornost a pohodlí při cestování. Volkswagen navíc chystá představení vozů s čistě elektrickým pohonem. Právě tato divize totiž bude nabízet očekávaný I.D. Buzz.

Spolupráce s Fordem

„Pro mě je to symbol budoucnosti značky, bude mimořádně užitkový, neskutečně inovativní a náramně sexy,“ říká o této elektrické novince Thomas Sedran, předseda představenstva Volkswagen Užitkové vozy.

Jen o dodávkách to ale nebude. Nesmíme zapomenout ani na pick-up Amarok, který by měl svéh nástupce dostat v roce 2022, který bude svou techniku sdílet s příští generací Fordu Ranger. Krom toho připravuje Volkswagen s Fordem i městskou dodávku, kterou bude mít na starosti právě Volkswagen a to z hlediska vývoje i produkce.