Boom SUV je k nezastavení a ví to také u Jaguaru, kde chtějí tomuto trendu postupně uzpůsobit své portfolio.

Jaguar a jeho SUV

Mezi automobilovými značkami byste našli jen pár těch, kteří ještě nemají alespoň jedno SUV. Kategorie zvýšených vozů je mezi zákazníky tou nejžádanější a automobilky samozřejmě chtějí svým zákazníkům splnit jejich přání. Stejně to je i u Jaguaru, který momentálně nabízí modely E-Pace, F-Pace a čistě elektrický I-Pace. Navíc by mělo zanedlouho dorazit i vlajkové J-Pace.

O budoucnosti značky se nedávno rozhovořil také šéfdesignér automobilky Ian Callum. „Nemůžeme skončit u toho, že budeme dělat jen SUV. Stále chceme dělat běžná auta. Navíc máme sesterskou značku, která se na SUV specializuje. Ale pokud se objeví obchodní příležitost, je dobré ji využít,“

Novinka v podobě modelu J-Pace však nebude tím dalším modelem, který Jaguar představí. Bude jím novinka XJ, která by měla dorazit v druhé polovině letošního roku. Vůz bude s J-Pace sdílet stejnou architekturu a v obou případech se hovoří o možnostech čistě elektrického pohonu.

Luxusní novinka

„Mohlo by to tak být. Je dobré přemýšlet o Jaguaru jako o značce, která vyrábí elektrická auta. Jednou to tak budou dělat všichni, takže jsme na dobré cestě,“ dodal dále Callum.

J-Pace by měl na automobilový trh dorazit zhruba za dva roky, tedy ve stejný čas jako pátá generace Range Roberu, který bude mít taktéž platformu MLA. Tedy celohliníkový základ, který bude v roce 2025 sloužit všem modelům skupiny Jaguar Land Rover.