Nástup Jawy na indický trh je velkým úspěchem, se kterým nepočítala ani sama značka. Ta má totiž nyní problém uspokojit poptávku.

Příliš velká poptávka

Jawa se na indický trh dostala prostřednictvím Mandhira Grop a jeho Classic Legends, který přinesl zcela nové modely. Tyto motocykly odkazují svým vzhledem na staré stroje vyráběné v Československu.

Společnost představila rovnou trojici modelů, přičemž u dvou zahájila příjem objednávek ihned v případě Jawa Perak bylo uvedeno, že vstoupí na trh později. Ovšem zájem o nové stroje ze strany indických zákazníků předčil veškerá očekávání. Nedlouho po otevření rezervací oznámila společnost že možnost online rezervací uzavírá. Zároveň se začíná objevovat stále větší množství oficiálních prodejců a servisních míst napříč celou Indií.

Dlouhé čekání

Nové motorky jsou pro indický trh vyráběny v jednom podniku a díky tomu je čekací doba závislá na městech, v nichž chce zájemce nový stroj u dodavatele pořídit. Čekací doba se nyní pohybuje od pěti do devíti měsíců.

Společnost Classic Legends upravuje plán výroby i dodávek nových motocyklů Jawa 300 a Jawa Forty-Two. Příjem online objednávek by měl být opět zahájen až v září tohoto roku. Na stejný měsíc pak bylo posunuto i zahájení příjmu objednávek modelu Perak, jehož výroba by se měla rozběhnout a v roce 2020.