V polovině listopadu dospěl pořad Grand Tour se známým moderátorským triem Hammond, Clarkson, May do finále třetí řady a nyní se již vehementně pracuje na nadcházející čtvrté sérii. S ní přijde do pořadu revoluční změna. Již se nedočkáme scének s publikem a obsahem pořadu bude výhradně cestování po celém světě v nejrůznějších vozech.

Rušení cest

Ovšem jak se ukazuje, naplánovat tak velkou cestu není vždy úplně snadné. I přesto že jsou slavní moderátoři za ta léta cestování připraveni na vše a byli téměř všude, musejí hledat místa, po kterých ještě neputovali, aby nabídli co nejatraktivnější materiál. A to se jeví jako problém, protože kvůli tomu musí některé ze svých plánovaných cest zrušit.

Pro nadcházející čtvrtou sérii pořadu Grand Tour byla naplánována například jízda ze Saudské Arábie do Egypta, respektive města Káhiry. Ovšem současná nestabilní politická situace v Egyptě donutila štáb tuto cestu zrušit.

Příliš nebezpečno

„Byla by to epická cesta, až na to, že by znamenala přejetí Sinajského poloostrova , a kvůli ISIS by šance, že všichni přejedeme na druhou stranu i s hlavami, byla velice malá,“ napsal Clarkson ve svém pravidelném sloupku pro nedělník Sunday TImes.

Kvůli bezpečnosti musí tvůrci zrušit natáčení i na exotických Andamanách, které leží mezi Indií a Myanmarem, „Na jednom z těchto ostrovů žije kmen, který zabije každého, kdo tam připluje,“ řekl Clarkson.

Jak se zdá, problémů s hledáním lokací má štáb tolik, že by možná bylo lepší, kdyby celý pořad zůstal v rodné Británii. To by ovšem znamenalo, že by mohl ztratit statut jednoho z nejsledovanějších pořadů o automobilech na světě, protože by byl prostě nudný. Pánům moderátorům totiž není dvacet a postupně jim začíná docházet dech.