Automobilka Tesla je známá pro své problematické hospodaření, které ji nejednou přivedlo téměř na pokraj bankrotu. Nyní se Tesla respektive Elon Musk vyjádřil, že tato situace může opět nastat a to v případě, pokud do 10 měsíců nesníží své náklady.

Nepříjemná situace

Své zaměstnance o tom informoval v e-mailu, ve kterém varuje, že pokud Tesla nebude schopna do 10 měsíců efektivně prověřit a snížit veškeré své náklady, bude finančně vyčerpaná a to i přes vysoký narůst kapitálu, který nedávno učinila skrze prodej svých akcií a dluhopisů.

Aby Tesla utěsnila veškeré díry ve svém finančním rybníku, bude nyní ředitel financí i sám Musk prověřovat každičký výdaj automobilky, platy zaměstnanců či náklady jednotlivých zastoupení nevyjímaje. Díky tomu si Tesla slibuje, že docílí finanční stability a bude moci pokračovat ve svých projektech i nadále.

Tesla se v podobné situaci neocitla poprvé, ale finanční problémy a neziskovost jí provází poměrně dlouhou dobu. Naposledy byla podle Muska pár týdnů před krachem v minulém roce, kdy se díky produkci nového modelu Tesla Model 3 dostala do finančních potíží, kvůli velmi problematické výrobě tohoto automobilu.

Od něj si slibovala velkou stabilizaci příjmu, ovšem první kvartál tohoto roku ukázal, že Tesla nemá ještě zdaleka vyhráno. Přejme jí tedy, aby veškeré potíže překonala a pokračovala se svou prací i nadále.