Chevrolet Corvetta patří mezi legendární klasiky, která se dnes dělá již ve své sedmé generaci. Ta však nyní míří do důchodu a pomalu přichází generace osmá. I proto se poslední vyrobený kus sedmé generace dostal do dražby na dobrou věc.

Poslední sedma

Získat takto zajímavý sběratelský kousek bude možné již během června na aukci společnosti Barett Jackson v americkém Mohegan ze státu Connecticut. Automobil bude dražen 28. června a výtěžek z aukce půjde na nadaci podporující zraněné členy amerických záchranných sborů. „Kde končí jedna éra, začíná další. Prodej této poslední Corvette C7 verze Z06 bude životní příležitost vlastnit kus automobilové historie,“ láká ke koupi vozu Craig Jackson, generální ředitel aukční síně Barrett-Jackson, která v roce 2013 dražila i vůbec první sériový kus Corvette C7.

Dražený exemplář je černě lakované kupé verze Z06 ve výbavovém stupni 3LZ s černo-červeným interiérem. Pod kapotou mu bude pracovat 6,2 litrový vidlicový osmiválec přeplňovaný kompresorem, naladěný na 478 kW. Motor je spárován se sedmistupňovým manuálem, který je alternativou k osmistupňovému automatu. K jeho výrobě posledního modelu teprve dojde.

Osmá generace bude totiž oficiálně představena až 18 července. Bude disponovat 373 kW v kombinaci s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou Tremec. Následně by měly přijít i dražší verze, kdy vrcholem bude 746 kW a to díky dvojitému přeplňování.