› První vůz ŠKODA s plug‑in hybridním pohonem a dojezdem až 55 km v čistě elektrickém módu v režimu WLTP
› Benzinový motor 1,4 TSI a elektromotor dosahují maximálního systémového výkonu 160 kW (218 k)
› Infotainment, konektivita a asistenční systémy nejnovější generace

SUPERB iV začátek nové éry

SUPERB iV je první sériový vůz ŠKODA s plug‑in hybridním pohonem. Benzinový motor 1,4 TSI a elektromotor podávají maximální systémový výkon 160 kW (218 k). Dojezd v čistě elektrickém módu činí v režimu WLTP až 55 km. Dojezd v kombinovaném režimu se spalovacím motorem činí 850 km. Nová varianta s plug-in hybridním pohonem se bude nabízet ve výbavových stupních Ambition a Style, ve výbavovém stupni L&K a také ve voze ŠKODA SUPERB SPORTLINE. Výroba se v závodu v Kvasinách rozběhne na podzim tohoto roku. Vůz bude uveden na trh na počátku roku 2020.

Nový vůz ŠKODA SUPERB iV je prvním sériově vyráběným modelem značky ŠKODA s plug‑in hybridní technologií. Kombinace výkonného spalovacího motoru a elektromotoru nabízí velmi ekologickou jízdu při zachování maximálního výkonu. Baterie má kapacitu 37 Ah, respektive 13 kWh, emise CO2 činí méně než 40 g/km. Dojezd v čistě elektrickém režimu činí až 55 km dle cyklu WLTP. ŠKODA SUPERB iV plní emisní normu Euro 6d‑TEMP.

Z běžné domácí zásuvky se baterie nabije například pohodlně přes noc. Pokud se nabíjí pomocí wallboxu s nabíjecím výkonem 3,6 kW, trvá nabití 3,5 hodiny. Konektor nabíjecího kabelu se nachází pod krytkou v masce chladiče. ŠKODA SUPERB iV je také schopen dobíjet baterii nebo udržovat nabití během jízdy na spalovací motor nebo rekuperací brzdné energie, aby se po delší cestě dal poslední úsek před cílem, například ve městě, zvládnout opět bez lokálních emisí.