Opět oficiálně představil svou čistě elektrickou Corsu. Známe její podobu i technické podrobnosti.

Německý elektrospecialita

Německý Opel vypustil do světa oficiální fotky nového modelu Corsa-e. I přesto byl vzhled vozu znám dopředu díky uniklým fotografiím, které se objevily na sociálních sítích před několika dny. Víme také specifikaci techniky vozu, kterou sdílí s Peugeotem e-208. Automobil poskytne výkon 100 kW při 260 Nm. Z 0 na 100 zrychlí za 8,1 sekundy a na padesátce je za 2,8 vteřin. Novinka je tak rychlejší než například Renault Zoe a prozatím se jedná o vůbec nemrštnější Corsu vůbec.

Baterie vozu má kapacitu 50 kWh a najdeme je všude, kam se vešly. Většina z nich je pod sedačkami vozu a automobil s nimi ujede až 330 kilometrů na jedno nabití. Vzdálenost je ovlivněna jízdními režimy Eco, Normal a Sport. Baterii lze za využití rychlonabíječky nabít na 80 % za 30 minut.

Na první pohled se novinka jeví jako klasický vůz a nedává nikterak najevo svou elektrickou podstatu. Automobil však nabídne množství moderních vychytávek, jako jsou LED Matrix světlomety, adaptivní tempomat, parkovací asistent či hlídání mrtvého úhlu.

Řidič bude s vozem komunikovat skrze desetipalcovou dotykovou obrazovku multimediálního systému, který nabídne také navigaci s dopravními informacemi. Základem však bude sedmipalcová obrazovka. Opel by měl objednávky na novinku spustit již v následujících týdnech a dodávky by měly začít již ke konci letošního roku.