Concorso d’Eleganza u Villa d’Este je výstavou toho největšího luxusu, jakého lze v oblasti automobilového průmyslu dosáhnout. Rolls-Royce zde představil i svůj model Wraith Eagle VIII, který je oslavou přeletu nad Atlantikem.

Památný let

Automobil je připomínkou úspěšného letu, který absolvovali dva Britové, Capt. John Alcock, DSC a Lt. Arthur Whitten Brown 14. – 15. června na upraveném dvoumotorovém bombardéru Vickers F.B.27 Vimy. S tímto vozem vzlétly z kanadského New Foundland a přistály v irském Clifdenu. Během letu se posádka setkala s problémy, které jí znemožnili navigaci pomocí přístrojů, a tak se museli orientovat podle hvězd. Naopak zcela bez problému pracovaly motory Rolls-Royce Wraith Eagle VIII, které letoun poháněly. Každý z nich posytoval výkon 265 kW.

Pojmenování motorů se proto promítlo i do nového modelu automobilky. Poctou letu je zvolený odstín karoserie a hlavně interiér vozu. V tom zaujme především obložení z eukalyptového dřeva na palubní desce a tunely mezi sedadly, které má díky vykládání zlatem a stříbrem představovat noční obraz Země viditelné z oblohy. Naopak na stropě je 1183 světelných vláken, jejichž uspořádání odpovídá konstalaci hvězd z noci během letu. Díky tomu se může posádka vždy vžít do pocitu letců během jejich letu.

„Nevím, co bychom měli nejvíce obdivovat – jejich odvahu, odhodlání, dovednosti, vědomosti, jejich letadlo, motory Rolls-Royce – nebo jejich štěstí,“ tento citát sira Winstona Churchilla je umístěn na výplních dveří luxusního kupé a patří mezi jedny z výjimečných prvků v jeho interiéru.

Po technické stránce se vůz nikterak neliší od sériového provedení a pod jeho kapotou pracuje dvojice turbodmychadel a přeplňovaný dvanáctiválec o objemu 6,6 litrů s výkonem 465 kW.