Toto není nový model automobilky Škoda, ale název projektu jejích učňů, kteří pracují na picku-upu vycházejícího z modelu Kodiaq. Představit by se měl již příští týden.

Mountiaq

Nový projekt by měl propojovat spojení moderního stylu života s vysokou užitnou hodnotou pick-upu. Právě tato karosářská verze byla vybrána studenty od 17 do 20 let, kteří na projektu pracují. Vůz vznikal osm měsíců a celkem na něm pracovalo pětatřicet učňů, na jejichž práci dohlíželi odborníci z oblasti techniky, výroby i designu.

„Vybrané jméno dokonale vyjadřuje dobrodružný charakter a jedinečné offroadové vlastnosti tohoto silného pick-upu. Jsem neuvěřitelně hrdý na to, že jsem se mohl na tomto jedinečném projektu podílet,“ uvádí Petr Zemanec, jeden ze žáků letošního týmu.

Od originálu se novinka liší vyšší světlou výškou, která se zvedla o 10 cm a to i díky novým sedmnáctipalcovým kolům a pneumatik s vysokým terénním vzorkem. Studie se zatím neukázala celá, ale víme, že pod kapotou jí pracuje dvoulitr TSI o výkonu 140 kW.

Automobil disponuje navijákem, vysoko vyvedeným sáním, světelnou rampou na střeše vozu a ochranný nárazník na přední části vozu. Automobil bude zhotoven v oranžovém provedení a oficiálně se představí již příští týden.