Zpráva o smrti Nikiho Laudy se minulý týden rozletěla celým světem a mnoho fanoušků tohoto legendárního jezdce uronilo slzu. Nyní však přišel čas rozloučit se s Nikim navždy a sám Niki na to bude oblečen, tak jak se u něj sluší a patří.

Ten správný oblek

Podle britského mirroru bude pohřben v závodním overalu Ferrari. Tedy ve své pracovní uniformě, ve které získal dva ze svých tří titulů mistra světa. Samotný pohřeb proběhne dnes v Katedrále svatého Štěpána ve Vídni. S Laudou se budou moci rozloučit i jeho fanoušci a to dopoledne. Ve 13 hodin následně začne zádušní mše.

Na pohřbu by neměl chybět rakouský prezident Alexander van der Bellen, kancléř Sebastian Kurz, Lewis Hamilton, Bernie Ecclestone, Gerhard Berger či Toto Wolf, tedy osoby úzce spajti se světem F1. Na přání rodiny nebudou na pohřbu pořizovány fotografie a nebude přenášen televizním ani internetovým vysíláním.

Rakev nejspíše ponesou zaměstnanci pohřební služby a neučiní tak jezdi F1, jako tomu bylo dříve například na pohřbu Bianchiho či Ayrtony Senny.