Spekulace o tom, že by BMW mohlo přinést nový model X8 nejsou žádnou novinkou. Nicméně nyní se na toto téma opět přišla řeč.

X8, ano či ne?

O nové X8 se mluvilo již s příchodem X7. Mluvilo se o tom, že by největší z BMW dostalo svažující se střechu po vzoru kupé a ještě lepší materiály v interiéru. Do konce roku 2018 však nepřišla ani jeden podmět, proč tuto diskusi opět otevírat. Jenže podle dobře informovaného zdroje je tato myšlenka opět na stole a momentálně se rozhoduje, zda se vůz dostane do sériové produkce.

Zatím se o X8 mluví pod kódovým označením G09 a finální rozhodnutí o uvedení do výroby by mělo padnou začátkem roku 2020. BMW neprozradilo ani to, zda dorazí alespoň koncept tohoto vozu. Podle posledních informací by měl vůz dostat stejný základ jako má X7, ovšem design by byl rozdílný.

Můžeme tak očekávat spíše atraktivní automobil, než praktické SUV. Hodně se hovoří o nových pohonných jednotkách, které by byly stejné jako u X7, tedy šestiválce a osmiválce. Na vrcholu by měl stát 6,6 litrový dvanáctiválec, který se na chvilku z paletové nabídky vytratil. Pokud Tedy budou v příštích měsících zachyceny prototypy podobné X7, znamenalo by to, že novinka skutečně přichází.