Novinka v podobě osmé generace legendárního Golfu od Volkswagenu se kvapem blíží a my se můžeme podívat na skicu, která nemá k realitě rozhodně daleko.

VW Golf

Příchod nového Volkswagenu Golf se nezadržitelně blíží, i přesto však Volkswagen ještě nezačal se zveřejňováním prvních oficiálních fotografií. I proto se nyní objevila neoficiální vize toho, jak bude vůz vypadat a rozhodně není vůbec špatná.

Do vizualizace byly promítnuty detaily pořízené špionážními fotografy, které se objevují na internetu a také oficiální skici, které nedávno Volkswagen pustil do světa. Už špionážní fotky ukázaly, že bychom v exteriéru neměli čekat výrazné změny. Tvary zůstávají stejné, stejně jako většina detailů na karoserii. Auto však dostane užší svítilny navazující přímo na masku chladiče. Golf bude delší a bude mít širší rozvor, což znamená i více místa pro posádku.

Vizualizace zatím ukazuje pouze exteriér automobilu, ovšem špionážní fotografie odhalují také jeho interiér. V něm by měl být k dispozici plně digitální přístrojový štít, dvojice obrazovek, skrze které půjde na voze nastavit téměř vše. Určitě tak ubude tak manuálních tlačítek.

K dispozici bude taktéž plejáda koncernových pohonných jednotek na benzin i naftu. K dispozici by měl být mild-hybridní systém a také plug-in hybrid. Čistě elektrická verze však bude chybět, protože jí v rámci filosofie značky zastoupí novinka ID. 3. Na své si přijdou také fanoušci sportovní verze vozu, protože se počítá s ostrou GTI verzí i R verzí s pohonem všech kol. Těchto variant bychom se však měli dočkat až v příštím roce.