Japonští výrobci vozů opět spojí své síly, aby dali vzniknout novému elektrickému SUV. Společná spolupráce je důležitá především pro snížení nákladů.

Toybaru tu již byla dříve a dala vzniknout zajímavým sportovním automobilům Toyotě GT86 a Subaru BRZ. Ovšem brzy bude synonymem i pro elektrické SUV. Vzájemná spolupráce obou automobilek pomůže vyvinou elektromobil za minimální náklady. Subaru chce nabídnout svou technologii pohonu však kol a Toyota zase přinese zkušenosti s elektrifikací. Nejnovější informace pak hovoří také o tom, že pod křídly obou značek vznikne také zcela nová platforma pro střední a velké elektromobily.

Toyota se totiž nebrání ani následným možným partnerství s konkurenčními automobilkami. Hlavním cílem je především ušetření peněz. V dubnu tohoto roku oznámila automobilka ochotu předat své znalosti konkurenci na hybridní technologie, na kterých pracuje již od roku 1997 s příchodem prvního  Priusu.

Toyota ví, že se jí partnerství se Subaru osvědčilo již dříve a proto není důvodu nevěřit ani v úspěch této spolupráce. Původní partnerství vzniklo již v roce 2005 a dnes je Toyota s podílem 16,77 % největším akcionářem v Subaru.