Severoamerické GM chce v rámci svých značek Cadillac, Buick, Chevrolet a GMC nabízet celou řadu čistě elektrických vozů a nebude mezi nimi chybět ani velký pick-up.

Pick-up jako nutnost

Pick-upy jsou v pro severoamerické zákazníky něco jako pro nás kombíky. Jejich milovníci tvoří velice konzervativní skupinu, která je věrná konvenční technice, zatím co u SUV, corssoverů a dalších osobních vozů se stále více hlásí o slovo nonkonvenční technologie.

Elektrifikaci se však nakonec nevyhnou ani pick-upy, což dokazují i někteří výrobci, kteří na těchto vozech již pracují. Mezi nimi je například Atlis Motor Vehicles, Workhorse Group ale i takové hráči jako je Tesla, Ford nebo Rivian.

GM nechce samozřejmě jen nečinně přihlížet, a proto jeho prezident Mark Reuss prozradil, že jeho společnost skutečně nabídne i elektrický pick-up. Jeho základem by se měla stát globální platforma koncernu GM třetí generace, na niž má být postaveno hned několik provedení karoserií. Zároveň bude tato platforma umožňovat použití pohonu předních zadních či obou náprav.

Jako první by měla novinku nabídnout značka GMC v rámci modelové řady Sierra. Pick-upy této značky jsou sice sesterskými modely Sileverada od Chevroletu, ale na severoamerickém trhu jsou jejich luxusnější alternativou s vyšší cenovkou. Právě díky tomu se předpokládá, že se v případě elektrického pick-upu značka GMC budou zákazníci ochotni akceptovat vyšší cenovku.

Termín představení čistě elektrické pick-upu koncerne General Motors zatím neprozradil, ovšem odhaduje se na konec roku 2025.