Ford se rozhodl zavzpomínat na slavné vylodění v Normandii speciálním Mustangem GT Old Crow, který příští měsíc vydraží ve prospěch charitativních organizací.

Vzpomínka na slavný den

Pokud se alespoň trochu zajímáte o historii, pak zajisté víte co se během Dne D 6. června roku 1944 stalo. Vylodění spojenců v Normandii jej dodnes jedno z nejzajímavějších vojenských operací historie a mnoho lidí jej označuje za začátek pádu nacistického Německa.

My jsme si nyní připomněli 75. výročí od tohoto slavného dne a nezapomněla ani automobilak Ford Ta poodhalila snímek speciálního Mustangu GT Old Crow, který bude 25. července vydražen ve prospěch charitativních organizací. Inspiraci svého vzhledu čerpá tento model právě ze slavné stíhačky P-51 Mustang Old Crow, jejímž pilotem byl plukovních Bud Anderson.

Ten během vylodění v Normandii poskytoval se svým letadlem podporu pozemním jednotkám a za celou svou kariéru si připsal 16 vítězných vzdušných bitev a stal se tak trojnásobným leteckým esem.

Automobilka tohoto z vozu sice příliš neukázala, i přesto je vidět matně zelená kapota s černou mřížkou větrání a bílým nápisem Old Crow a dalšími detaily. Ford zároveň zveřejnil fotografii stíhačky. Krom designu dostal speciální Mustang také motor naladěný na 522 kW výkonu a celou řadu dalších úprav, které však automobilka blíže nespecifikovala.