Někteří výrobci dávají jako výbavu do svých vozů i ty největší zajímavosti. Kam se ale hrabou na Karoq, vybavený myčkou či dronem.

Po čem cyklisté touží

Nejen studenti škodováckého učiliště občas postaví na Karoqu něco zajímavého. Karoq Velo je vůz, který nabízí hned několik velice zajímavých prvků. Jeho výbava směřuje především na milovníky cyklistiky. Jeho tvůrci při jeho stavbě vycházeli z dotazníku, na který odpovědělo 1500 respondentů, milovníků cyklistiky. Co si tedy ve voze přáli?

Průzkum ukázal, že hned 27 % cyklistů vidí největší problém ve zpáteční cestě vozem, kdy mají špinavé oblečení i celé kolo. Proto je model Karoq Velo vybaven integrovanou tlakovou myčkou a pračkou. Cyklisté tak mohou svou výbavu začít čistit ještě předtím, než e rozjedou domů, aniž by si zašpinili celý interiér.

Velo samozřejmě dostal krom dvou držáků na střeše také možnost umístit třetí kolo do interiéru, kde je na něj připraven speciální slot. Navíc je ve voze zabudovaný dron. Ten může cyklistu sledovat při jízdě a pořizovat fotografie či video záběry a následně se sám vrátí na své místo. Fotografie lze navíc okamžitě sdílet na sociální sítě díky integrovanému wi-fi hotspotu.

Automobil je jednorázovým konceptem, takže si jej jen tak zakoupit nemůžete. Nicméně jej Škodovka bude představovat na nejrůznějších výstavách na podporu cyklistiky.