Gemballa se chystá na další přestavbu vozu Porsche, po které by měl vůz nabídnout přes 800 koní výkonu.

Gemballa se chystá na svou premiéru

Gemballa začala svou činnost v roce 1979 aby se o několik let proslavila jako jeden z nejvýznamnějších úpravců vozů značky Porsche. Za svou historii se však podívala na zub i vozům od BMW, Mercedes-Benz Rolls-Royce či Ferrari. Německý úřad pro motorová vozidla pak společnost registruje jako plnohodnotného výrobce, i když dodnes společnost nepředstavila ani jeden vlastní model.

To by se mělo změnit, protože společnost plánuje představení svého vlastního modelu. Do společnosti byly v poslední době investovaný nemalé finanční prostředky v podobě více jak 15 milionů eur. K těm by měly přijít dalších 20 milionů eur. I ty by měly pomoci ke stavbě dokonalého sportovního automobilu s agresivním designem i výkonem přesahujícím 800 koní.

Společnost již zveřejnila jeho první skicu a potvrdila, že se již brzy představí konkrétní návrh, přičemž první prototyp by měl být odhalen již v příštím roce. Tedy pokud vše půjde podle plánu. Samotná výroba by měla být zahájena v roce 2022.

Od osmdesátých let dvacátého století patří značka mezi špičku v nabídce upravených vozů Porsche pojmenované Avalanche, jejímiž základy je Porsche 911 turbo. Mezi nejnovější kreace této společnosti patří model GT 8XX Evo-R, který vychází ze stejné vozu a disponuje výkonem 60 kW, tedy 818 koní.