Vývoj elektromobilu inspirovaného Fordem Mustang již potvrdil sám Ford. Ovšem dočkáme se i další verze s z dílny společnosti Charge Cars, která se rozhodla jít trochu jiným směrem.

Mustang v elektřině

Automobil bude mít premiéru na festivalu rychlosti v Goodwoodu. Představí se na něm projekt, který v sobě kombinuje to nejlepší z minulosti i budoucnosti. Na první pohled se jedná o lehce upravený Ford Mustang první generace, který má pod svou kapotou zcela moderní elektrické pohonné ústrojí.

Základem automobilu ovšem není původní Mustang, ale zcela nové licencované šasi. Pod kapotou se pak místo klasické hřmění V8 děje něco zcela jiného. Bzučí si tu totiž čtveřice elektromotorů, každý pro jedno kolo, které dohromady dávají výkon 400 koní. Poháněna přitom mohou být jen zadní, či přední kola.

Podle výrobce by měl být vůz schopen akcelerovat z 0 na 100 za 4 sekundy a maximální rychlost by se měla pohybovat kolem 240 km/h. Automobil nabízí baterii o kapacitě 64 kWh a dojezd na jedno nabití činí 322 kilometrů.

Exteriér vozu je poměrně agresivní a nezapře svou inspiraci u slavné Eleanor z filmu 60 sekund s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Interiéru vévodí velký displej ve středu palubní desky, který slouží k volbě jednotlivých jízdních režimů, úpravě výšky podvozku nebo volbě pohonu zadních či všech kol.

Společnost plánuje výrobu 499 kusů tohoto vozu. Jeho cena by měla startovat na 300 tisících librách, tedy 8,6 milionů korun. Není to úplně málo, přesto máme důvod věřit, že si elektrický Mustang své zájemce najde. A pokud jich bude dostatek, pak možná přijde i provedení cabrio.