Automobilka Ford chystá na festival rychlosti v Goodwoodu novinku v podobě ještě extrémnější verze GT. Krátce po zveřejnění výkonu nového Mustangu Shelby GT totiž poodhalila i novou variantu supersportovního Fordu GT.

Ford a jeho lahůdky

Super rychlá novinka od Fordu bude tím nejzajímavějším, co se v Goodwoodu představí. Automobilka již odhalila siluetu vozu, která toho sice moc neukazuje, ale rozhodně nejde přehlédnout obrovské přítlačné křídlo a nasávací otvor na střeše. Mohlo by se jednat o zcela novou závodní variantu, unikátní kus postavený pro prezentaci v Goodwoodu či o limitovanou sérii silničních vozů, vycházející ze závodního speciálu.

Automobilka se však omezila pouze a prohlášení, že během zvláštní tiskové konference učiní oznámení ohledně supersportovního Fordu GT. Samotnou automobilku bude zastupovat Harmann Salenbauch, globální ředitel Ford Performance.

Ford GT však není tou jedinou zajímavostí, která se v Goodwoodu ukáže. V místní premiéře se představí také Ford Focus ST a Mustang Shelby GT500, nejvýkonnější silniční Ford, který nabídne 5,2 litrový motor V8  naladěný na 760 koní. Oba vozy by se měly účastnit i tamního závodu do vrchu, ve kterém se k nim připojí i závodní speciály GT Le Mans a Nascar Fusion.

Na akci se objeví také fiesta WRC, závodní speciál Zakspeed Turbo Capri z roku 1980, Vaughn Gittin Jr. přiveze svůj driftovací speciál Mustang RTR a nebude chybět ani Ken Block se svým Hoonitruck i Escort RS Cosworth.