V současné době probíhá natáčení jubilejního 25. filmu o Jamesi Bondovi. Jeho jméno sice ještě nebylo oznámeno, ale již víme že vozy od Astonu v něm chybět nebudou, a to hned několik.

Hned trojitá dávka

Na téma, jaký vůz bude James Bod řídit se vedla celá řada spekulací, od čistě elektrického Aston Martin Rapide E, až po nejextrémnější Aston Martine Valkyrie. Spekulace ale ukončila sama automobilka, která se včera večer pochlubila snímkem z návštěvy Charlese, Prince z Walesu. Ten se osobně podíval na to, jak pokračuje natáčení a poté se setkal také s Danielem Craigem, se kterým zapózoval před vozy Aston Martin DB5 a v8 Vantage. V příspěvku automobilka dodala, že krom těchto dvou klasik se ve snímku objeví i její poslední novinka: Aston Martin Valhalla.

Pokud jste milovníky bondovek, pak nejspíš není třeba první dva vozy příliš popisovat. Ovšem Valhalla je zcela jiné kafe. Dříve byla známá pod označením AM-RB 003, a automobilka jí prezentovala na autosalonu v Ženevě. Jedná se o další hypersport s motorem uprostřed, na jeho vývoji spolupracovala automobilka s technologickým centrem Red Bull.

Řada technických řešení bude vycházet z Valkyrie, Valhalla by však měla nabídnout vyšší praktičnost a komfort pro každodenní používání. To je patrné i z interiéru vozu, který působí pohodlně a nabídne i vyklápěcí dveře spolu i se střechou.

Pod kapotou vozu by měl být ukrytý přeplňovaný motor v6, který bude spolupracovat s bateriovým hybridním systémem. Kombinovaný výkon automobilu bude přibližně 746 kW. Výroba bude limitována přibližně na 500 kusů.

Krom vozů od Aston Martin se ve filmu objeví také například Defender, se kterým byl Craig zachycen během natáčení na Jamaice.