Japonská automobilka se připravuje na pokračován úspěšného SUV Juke. Testovací prototyp byl zachycen na českých silnicích.

Juke vol. 2

Po českých silnicích se příliš mnoho testovacích prototypů neprohání. Sem tam nějaká ta Škodovka, Mercedes a některé od čínských automobilek. Nyní se však v tuzemsku testuje také crossover Juke, ve své druhé generaci.

Snímky se objevili na českém internetu, kde kolují stejně jako vize nezávislých grafiků. Nissan však zatím žádné oficiální informace neprozradil. Jak ovšem ukazují špionážní snímky, auto co do vzhledu neprojde žádnou revoluci, půjde spíše o evoluční posun s výraznou maskou chladiče či nafouklými blatníky, jak je pro tento model charakteristické.

Novinka bude postavena na platformě CMF-B, jež tvoří základ pro celou řadu modelů aliance Reanult-Nissan: Nissan Quashquai, Nissan X-Trail, Renault Kadjar a také model Koleos. Automobilka původně plánovala premiéru novinky na letošní podzim. Ovšem proces představení automobilu se nakonec o něco opozdí. V průběhu německé autoshow bychom mohli vyhlížet alespoň koncept. Produkční vůz se nejspíše představí koncem roku, případně počátkem roku příštího. Výroba bude prováděna v severoanglickém Sunderlandu.