Nissan přemýšlí o vlastním ostrém pickupu, o jehož stavbu by se mohla postarat divize Nismo.

Navara Nismo

Informace o myšlenkách na ostrý pickup přišla z Austrálie, kde jí zmínil šéf tamního zastoupení Nissanu Stephen Lester. Ten prý tlačí vedení k tomu, aby postavilo výkonnou verzi modelu Navara, která by mohla soupeřit například s Rangerem Raptor. Zároveň by měl být ve voze motor o vyšším počtu válců, než má současný čtyřválcový turbodiesel.

„Byl bych moc rád, kdyby nejvyšší vedení Nissanu poskytlo do tohoto modelu velký motor,“ uvedl Lester v rozhovoru pro Cars Guide. „Proč si nechat ujít takovou příležitost, když máme tak velký motorový prostor?“

Pickup, o kterém se mluví jako o Nissanu Navara Nismo by se mohl stát velice zajímavým konkurentem pro Ford Ranger Raptor, která nabízí dvoulitrový vznětový motor s dvojicí turbodmychadel o čtyřech válcích, který je naladěný na výkon 157 kW. Pokud by se skutečně Nissan rozhodl dát do vozu motor, o kterém mluvil Lester, znamenalo by to, že by nabídl o dva válce navíc.

V USA se již brzy dočkají ostřejší verze Raptoru s přeplňovaným 2,7 litrovým šestiválcem o výkonu 242 kW. Pokud se ostrá Navara stane realitou, pak do zámoří nejspíše nepůjde. Zde jí totiž zastupuje model Frontier, který již v příštím roce dorazí v nové generaci. Na další podrobnosti si však musíme počkat.