Pokud se tato informace skutečně potvrdí, pak bychom se měli dočkat automobilu s extrémně nízkou hmotností a brutálním výkonem.

Další specialitka?

Automobilka se připravuje na srpnovou akci Monterey Car Week, kde představí limitovanou edici, která by se měla stát duchovním nástupcem modelu EB 110 SS z devadesátých let. Podle dostupných informací by měla automobilka vyrobit zhruba deset kusů, přičemž cena jednoho by se měla pohybovat okolo 8 milionů eur, tedy přibližně 204 milionů korun.

Podle některých spekulací navíc měla Bugatti pozvat potenciální kupce již v červnu tohoto roku, kterým odhalila tajemný model, o kterém prozatím vůbec nemluvila. Je tedy dost možné, že v momentě, kdy automobilka tento vůz odhalí, budou všechny jeho exempláře již rozprodané.

Spekulacím o novém modelu nahrává také instagramový účet automobilky, kde se od prvního dne tohoto měsíce objevují připomínky významných let v historii automobilky. Série krátkých videí by měla připomínat letošních 110 let od založení automobilky a model EB 110 se tak opět ukazuje jako nejlepší volba pro stavbu speciálu.

Původně tento vůz vycházet ze strandardního EB 110 Gt, které bylo představeno 15. září 1991, přesně před 110 lety od narození Ettoreho Bugatti. Oproti GT byla SS verze výkonnější a měla podstatně nižší hmotnost. Té bylo dosaženo použitím karbonových komponentů v interiéru i exteriéru, kde nahrazovaly hliník.

Pokud si automobilka připravila limitovanou edici, pak bude základem zajisté Chiron, který dostane několik designových úprav. Zajímavé bude sledovat, jak si technici vyhrají s dalším zvyšováním výkonu a případným odlehčováním.