BMW už jméno X1 použil a tak musí hledat nový název svého připravovaného nejmenšího SUV.

Droboučké SUV

BMW má v plánu šetřit a dokonce bude vyškrtávat některé modely z nabídky. Neznamená to však, že by rezignovalo na novinky. Stále populárnější jsou malá SUV, ve kterých nejsou luxusní výrobci příliš zastoupeni. Platí to i pro BMW, které to však již brzy změní.

V mnichově se totiž pracuje na malém SUV, které bude stát v nabídce pod X2, protože právě to je v nabídce nejmenším SUV, menším než X1. Připravovaná novinka chce zacílit na automobily jako je Audi Q2 či DS 3 Crossback. Bude tak menší i než Mini Countryman. BMW však bude muset vyřešit problém s označením, protože X0 není nejlepším nápadem, mělo by se říkat novinkace Urban X, což by bylo u BMW něco zcela nového, protože doposud se sázelo na číselné, popřípadě alfanumerické označení.

Automobil kvůli kompaktním rozměrům využije platformu s pohonem předních kol, která není prostorově příliš náročná. Vůz tak využije platformy FAAR a bude převzata z aktuální řady 1. Základy jou přiraveny na elektrifikaci a tak by měla novinka dorazit i ve formě plug-in hybridu. Ten by měl kombinovat benzínový tříválec o objemu 1,5 litru s elektromotorem u zadní nápravy, což zajistí pohon všech kol.

Kdy přesně se malého SU dočkáme, prozatím není jasné. Nicméně podobně velký model, by měl časem nabídnout i Minicooper, který se chce vrátit ke kořenům.