Americká automobilka nabídla svým zákazníkům velice neobvyklou slevu. U modelů Challenger, Charger a Durango totiž nabízí 10 dolarů z ceny dolů za každého koně pod kapotou. U nejsilnějšího Challengeru Hellcat Yedeye tak mohou ušetřit až 7 970 dolarů.

Dodge s výraznou slevou

„Od chvíle, kdy jsme začali na trh dodávat modely Charger a Challenger, předal Dodge do rukou nadšených zákazníků již 485 milionů koňských sil,“ uvedl na začátku videa, jež ohlašuje začátek kampaně „Dodge Power Dollars,“ Tim Kuniskis, šéf oddělení cestovních automobilů Fiat Chrysler.

Automobilka se rozhodla, že do konce roku prodá přes 500 milionů dodaných koňských sil. Proto přišla tato nabídka, která se jen tak nevidí. V rámci akce Dodge Power Dollars, vrátí 10 dolarů za každého koně pod kapotou, tedy 230 korun.

Akce se vztahuje na každičký model: Pentastar, HEMI? Scat Pack, Hellcat a i Redeye. Na základním CHargeru SXT, který poskytuje výkon 292 koní tak mohou zájemci ušetřit 2 920 dolarů, tedy asi 68 tisíc korun, naopak model Challenger Hellcat Redeye o výkonu 797 koní nabídne slevu 7 970 dolarů, tedy 185 tisíc korun.

Dodge přitom vůbec netrápí nedostatek zákazníků. Podle dřívějších informací zaznamenala automobilka dosud nejrekordnější zájem o model Challenger, což je při stáří tohoto vozu poměrně působivý výsledek. Model Charger dominuje v americkém segmentu velkých cestovních vozů již potřetí v řadě a Durango má prý skvěle našlápnuto k nejlepším prodejním výsledkům od roku 2005.

Podle Dodge má kampaň za cíl především přilákat nové zákazníky, kteří o těchto automobilech prozatím jen snili a tím druhým důvodem je umožnit již stávajícím zákazníkům přejít na modernější a výkonnější autmobil.