Nový Golf se vůbec poprvé představil bez kamufláže a hned na první pohled je jasné, že vzhledem moc nepřekvapí.

Evoluce i revoluce

Volkswagen chce svou důležitou novinku představit na konci tohoto roku. V Evropě je Golf nejprodávanějším modelem a novinka se měla představit na autosalonu ve Frankfurtu, softwarové problémy však nakonec jeho premiéru odsunuly na pozdější datum. Nyní však již víme, jak bude nový golf vypadat.

Novinka totiž byla vyfocena v Madridu během natáčení reklamního spotu a to úplně bez maskování. Díky tomu známe designérské detaily, které byly na doposud odhalených prototypech ukryty pod vrstvou kamufláže.

V přední části se tak dočkáme například úzké masky, na kterou navazují poměrně nízké světlomety. Úzká světla najdeme také na zadní části vozu. Design tak jasně vychází z již známých tvarů předchozích verzí automobilu, což se ostatně předpokládalo.

I přesto by však Golf měl přinést revoluci. Ta se odehraje uvnitř vozu. Již dříve představená skci interiéru napověděla, že by se Golf měl zbavit většiny tlačítek a vše se bude soustředit na obří dotykovou obrazovku miultimediálního systému na vrchu palubní desky. Opticky bude navazovat na kapličku přístrojů, v niž se rovněž objeví digitální displej, minimálně za příplatek.

Volkswagen Golf VIII se světu představí na vlastní akci někdy koncem roku. Jeho prodej by měl být odstartován v devátém týdnu roku 2020, tedy někdy od 24. února.