Jen několik měsíců nás dělí od premiéry nového Wrangleru a ještě předtím se představuje další Rezvani Tank.

Drobek jménem Tank

Možná si říkáte, co mají tyto dva vozy společného. Na první pohled opravdu nic, ovšem základem nového tanku je právě Wrangler. A nová generace Tanku skutečně využívá techniku nového Wrangleru.

Po designové stránce se toho u Tanku příliš nezměnilo. Největší změnou je přechod od tzv. sebevražedných dveří na klasické. Stálá je také velmi vysoká cena, zatímco Wrangler bude začínat na 700 tisících, Tank startuje na 3,6 milionech korun. Pokud byste navíc zatoužili po tzv. Millitary Edition s pancéřováním, povyskočí základní cena dokonce na 6,8 milionů korun. Na samotné vrcholu navíc stojí Tank X, který je označován jako offroadový supersport za 8 milionů korun.

Pod jeho kapotou se ukrývá 6,2 litrový motor V8 který je znám pod označením Demon. Rezvani je však ještě strašidelnější, protože díky úpravám nabízí jeho výkon 1000 koňských sil. Není tedy divu, že si nárokuje statut nejvýkonnějšího produkčního SUV na světě.

Sériový však tento automobil rozhodně není. Vůz je totiž tak výjimečným, že výjimečná je i příplatková výbava. Nechybí automatické vyjíždějící schůdky, či systém termálního nočního vidění. Pobyt v interiéru může zpříjemnit kožené čalounění s vyhřívanými a ventilovanými sedadly či stropnice s hvězdami ve stylu Rolls-Royce.

Samozřejmostí je i celá řada terenních prvků jako tlumiče FOX, přídavné palivové nádrže, dvojice baterií či boční kamery. Zajímavostí je například i příplatková výbava, která vůz ochrání proti EMP výboji.