Ani Cadillak se nebojí elektrifikovat. Nejen že připravuje elektrickou verzi svého modelu Escalade, ale chystá také zcela nový elektrický model. Na něj si však ještě chvilku počkáme.

Elektrická Amerika

O elektromobilech se hovoří především v souvislosti s evropskými automobilkami. Své elektrovozy ale chystají i další značky z ostatních koutů světa. Výjimkou není ani Cadillac, který podle nových informací připravuje minimálně dva elektrické modely.

Už nějakou dobu se šušká o tom, že elektrický pohon dostane model Escalade. To ale není jediná připravovaná novinka. Cadillac rovněž pracuje na samotném elektromobilu, jehož podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím.

Je zajímavé sledovat, jak se v oblasti elektromobilů strategie jednotlivých značek rozdělují. Volkswagen například připravuje vlastní elektrickou rodinu ID, Psa elektrifikuje již hotové produkty. A cestu mezi tím volil Cadillac. Podle informací bude novinka vozu postavena na architektuře BEV3, což je modulární platforma koncernu GM, na které budou postaveny všechny budoucí elektromobily koncernu.

Platforma umožňuje stavbu vozů všech velikostí a to i SUV, s tím že se může jednat o předokolky, zadokolky i čtyřkolky. Platfroma navíc počítá s levostranným i pravostranným řízením, takže poslouží i globálním modelům.

Zcela nový elektromobil chce automobilka uvést na trh v průběhu roku 2022. Ve stejném období se očekává i elektrický Cadillac Escalade. Jeho nová generace tedy přijde už za dva roky, na elektromobil si však budeme muset ještě počkat o něco déle. Snad se to ale vyplatí. Američané totiž slibují dojezd až 644 kilometrů na jedno nabití.