Fernando Alonso si určil novou výzvu, kterou je absolvování slavné Rallye Dakar. Do písečného dobrodružství, které se tentokráte bude odehrávat v Saudské Arábii, vyrazí za volantem vozu Toyota.

Dakar a Trojkoruna

Alonso je držitelem dvou titulů mistra světa Formule A. Vyhrál 32 Grand Prix z toho dvakrát v Monaku, dvakrát stál na stupínku čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans a ovládl i tu v Daytoně. Ve 38 letech by tedy s přehledem mohl odejít do důchodu, ovšem Alonso si další novou výzvu.

Začal s intenzivní přípravou na start lednové Rallye Dakar. Té se zúčastní s vozem Toyota Hilux, který si osahal již v březnu v jihoafrické poušti Kalahari. To však byl jen jakýsi předtrénink a ostré zkoušení mu začne nyní s týmem Gazoo South Africa, který bude Toyotu na Dakaru reprezentovat. Start Dakaru ale ještě není jistý. Záleží na tom, zda se bude Alonso cítit připravený na 100 %.

“Fernando si březnové testy na jihu Afriky dokonale užil, byla to užitečná tréninková zkušenost. A kromě toho jsme byli svědky toho, jak se po každém usednutí za volant dokázal přizpůsobit a zlepšit,” uvedl Glyn Hall, šéf týmu Toyota Gazoo SA.

Lednový strat hodně zamlžuje Alonsův návrat do F1. Dakar končí 17. ledna, ovšem přípravy na F1 začínají většinou ve druhé polovině ledna. Je tedy otázkou, zda by byl Alonso schopen ihned naskočit. Navíc krom Dakaru má ještě jeden cíl. Chce pokořit závod na 500 mil v Indianapolis. Ten jediný mu totiž chybí k zisku bájné Trojkoruny. Vítězství v Monaku a 24 hodin Le Mans už totiž má. Zatím se získat Trojkorunu podařilo jen Britovi Grahamu Hillovi.