Na autosalonu ve Frankfurtu nebude chybět ani Lamborghini, který láká na něco zcela nového.

Tajemné Lambo

Letošní autosalon ve Frankfurtu se blíží a s ním roste i počet nejrůznějších upoutávek. Jednu takovou si dovolilo i Lamborghini. Odhalená silueta vozu příliš informací neprozrazuje. Vidíme jen diodové linky předních světlometů, řešené podobě jako u atraktivního konceptu Terzo Millenio. Ten má být předobrazem nove generace Aventadoru, který by měla přijít v roce 2024.

Připravovaný koncept by mohl být prvním hybridním modelem značky. Jeho vize jménem Asterion se objevila již v roce 2014 a v posledních týdnech opět ožívají spekulace o sériové produkci. Někdo však hovoří o nějaké unikátní jednorázové zakázce, kolem které by však Lamborghini nejspíše nedělalo tak velký humbuk.

Lamborghini nyní sice slaví velké prodejní úspěchy se svým SUV modelem Urus, ovšem jsou i věci, které značku trápí. Jednou z nich je například to, že koncern Volkswgen údajně nechce investovat finanční prostředky do udržení ikonického dvanáctiválce Aventadoru. S příchodem nového modelu se tedy nejspíše bude muset ikona podvolit přísným emisním normám a nahradit tuto pohonnou jednotku hybridním osmiválcem.