Audi se chystá na premiéru futuristického offroadu, který uzavírá sérii čtyř konceptů, které začala Audi představovat již v roce 2017.

Audi AI: Trail Quattro

Nový koncept Audi AI: Trail Quattro, který bude mít svou premiéru na autosalonu IAA ve Frankfurtu, by měl představovat vizi elektrického offroadu budoucnosti. Automobilka navíc dodává, že se jedná o  poslední ze čtyř futuristických konceptů, které v uplynulých letech představila, Prvním byl v roce 2017 koncept Aicon, po kterém následovaly koncepty PB 18 Grand Tourer a AI: ME hatchback.

O konceptu prozatím nevím vůbec nic a musí nám stačit fotografie, která i tak o novince něco málo říká. Například to, že model budou zcela chybět převisy karoserie, díky čemuž by měl vůz nabídnout fantastické nájezdové úhly a poradit si i s náročnějšími terénem.

Design karoserie je tvořen převážně ostrými úhly a liniemi, kterým dělají doprovod oblé tvary. V podbězích jsou ukrytá velká kola s terénními pneumatikami a označení Quattro dává jasně najevo, že budou poháněna všechna čtyři. To bude zajišťovat dvojice elektromotorů, každý u jednoho kola a chybět by nemuselo ani natáčení kol zadní nápravy. Zkrátka technika, která by demonstrovala technologické možnosti a dovednosti značky.

V současné době je dost nepravděpodobné, že by byl vůz předobrazem nějaké produkční verze. Spíše se bude jednat o demonstraci dostupných technologií. Zřejmě čtyřmístný koncept se bude držet skromnějších rozměrů a ve výsledku bude připomínat například futuristickou plážovou buginu Volkswagen ID Buggy.

Na více informací si však budeme muset počkat až do příštího autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu, který by měl začít již 10. září. O dva dny později pak otevře brány i veřejnosti.