Na internetu se objevila vcelku povedená vize toho, jak by mohl vypadat chystaný elektromobil, který hledá svou inspiraci v ikonickém mustangu.

Mustang do terénu

Už pár dní se po silnici prohání testovací prototyp připravovaného elektrického crossoveru od Fordu, jehož design se inspiroval v legendárním modelu Mustang. Testované vozy ale stále ještě hodně maskované, takže nemáme moc dobrou představu o tom, jak moc se bude novinka legendě podobat.

Koncept by se měl odhalit v listopadu a do té doby nám musí stačit jen oficiální upoutávky a také vize nezávislých grafiků. Jednu z nejreálnějších představ o tom, jak bude elektrické SUV vypadat, přináší i designér Luca Serafini.

Jeho vize se drží hodně při zemi a na první pohled vypadá velice reálně. Jedná se o jakýsi zvětšený hatchback s vrstvou plastů navíc, které doprovází detaily z Mustangu, především pak podobně tvarovaná příď.

„Koncept využívá prvky Mustangu Bullit, ale inspiraci najdeme třeba i v Cayennu Coupé. Snažil jsem se vyobrazit myšlenku, že SUV mohou vypadat různě. Klidně mohou mít blíže ke zvýšenému hatchbacku, než se vyznačovat nafouklou karoserií s malými kolečky,“ vysvětluje Serafini, proč se elektrický crossover rozhodl vyobrazit právě takto.

Informace o novince jsou prozatím velice kusé. Vozidlo by mělo přijít v roce 2020 a mohl by být pojmenován Mach E a nabídnout dojezd okolo 480 kilometrů. Vše obecně se očekává, že inspirace Mustangem se nebude promítat jen do vzhledu, ale také do sportovního charakteru. V USA by se novinka měla postavit proti konkurenčnímu Modelu Y od Tesly.