Ford si nechal patentovat speciální víko kufru, která umožní promítání filmu kdekoliv, kde vás to jen napadne.

Promítačka v podání Fordu

Jedná se o poněkud nevšední patent, který má Ford zaregistrovaný již od dubna 2017. Nejedná se však o žádný aprílový žert, ale o novinku, pomocí které si můžete promítat filmy kdekoliv vás napadne. Do víka kufru je totiž zabudován dataprojektor, který je navržen tak, aby při otevření víka kufru promítal obraz směrem od vozu.

Jak to celé bude probíhat je patrné z patentových nákresů, kde je projektor umístěn v dolní části plastového obložení, kde se standardně nachází zámek. Pokud je víko zavřené, směřuje projektor dolů. Zámek kufru plánuje automobilka přesunout na bok.

Projektor by navíc neměl sloužit pouze jako prostředek pro promítání filmů, fotek či hraní videoher. Ford počítá s možností využít projektor i jako reflektor, který by mohl být využíván pro nejrůznější osvětlení venkovních prostor, například když si potřebujete naděla dříví pro táborák.

V současné době však není příliš pravděpodobné, že by se něco takového dostalo do praxe. Jednak by Ford nejspíše novinku již začal využívat a pak by navíc něco podobného vyžadovalo celou řadu technických invencí. Zejména by bylo potřeba ochránit citlivou elektroniku a techniku projektoru před otřesy, které vznikají při jízdě a také při zabouchávání kufru. Zároveň by bylo potřeba vyřešit ochranu baterie před vybitím v důsledku jeho používání.

Ale kdo, ví. Současné trendy jsou různé a třeba by právě taková vychytávka zákazníky zaujala.