Velká zeď, tak se jmenuje čínská automobilka, která má ve své domovině poměrně velkou popularitu. Zaměřuje se především na produkci SUV a pick-upů a nyní představila nový model.

Pick-up co chce dobýt svět

Great Wall patří mezi největší čínské producenty SUV vozů a pick-upů. Svou produkci však neomezuje pouze na domácí trh, ale její vozy můžeme najít po celém světě a pár jich dokonce jezdí i v Česku. Skutečnou změnou na trhu s pick-upy by však měl přinést až její model označovaný jako P Series.

Podle automobilky se totiž jedná o její vůbec první, skutečně globální pick-up, který by se měl objevit na všech trzích, kde je tato značka zastoupena. A jeho cílem není nic menšího, než přetvořit globální trh s pick-upy a zařadit se mezi tři celosvětově nejlépe hodnocené pick-upy na trhu. Značka by se tak ráda probojovala do společnosti automobilek jako je Toyota či Ford a ráda by prodávala 200 tisíc modelů P Series ročně.

To jsou opravdu velice odvážné cíle, ovšem automobilka spoléhá především na svou techniku. Novinka je totiž postavena na zcela nové platformě označované jako P71, která by měla nabídnout vyšší komfort a nižší hmotnost, vyšší důraz na bezpečnost a bohaté možnosti přizpůsobení. Díky možnosti kombinovat různé pohonné jednotky a nástavby by měl být vůz dostupný až ve stovce různých kombinací.

Automobilka míří hodně vysoko, a snaží se zákazníkům nabídnou velice zajímavý vůz, u kterého se dá očekávat i velice atraktivní cena. Ta však prozatím nebyla zveřejněna. Rozhodně však bude zajímavé sledovat, a jak se novému pick-upu ve světě povede.