Nový Defender má za sebou řadu náročných testů a ani premiéra pro něj nebude procházkou růžovým sadem.

Drsné testování

Prototypy vozu absolvovaly řadu náročných testů. Musely se například vypořádat s teplotami od -40 až do +50 °C, projet náročným terénem keňské rezervace Borana, dunami Dubaje a vyšplhat do výšky 3 tisíc metrů nad mořem. Pokud byste tedy čekali, že automobilka pár dnů před premiérou jen dolaďuje kosmetické úpravy vozu, pak jste na omylu.

Testování Defenderu pokračuje i nyní, Defendor totiž právě teď zdolává 6400 kilometrů dlouhou trasu z Kazachstánu. Zde jej totiž testoval horolezec Kenton Cool, který se s ním proháněl národním parkem Charyn Canyon. Vypuštěné video ukazuje, jak horolezec zdolával příkré svahy kaňonu, zakresluje do mapy jednoduchou trasu a vydává se na cestu středoasijskou pustinou.

Ona trasa je dlouhá 6400 kilometrů a její zdolání zabere 75 hodin řízení bez přestávek. V případě Defenderu je pak jisté, že Cool nepojede jen po hlavních trasách, ale vezme to i nějakou tou nezmapovanou zkratkou. Ladn Rover se totiž nechal slyšet, že Defender by měl být i navzdory samonosné karoserii tím nejschopnějším a nejodolnějším offroadem, jaký kdy vyrobil. Dovézt jej na mezinárodní prezentaci až z Kazachstánu tak bude rozhodně velice zajímavým způsobem, jak tuto pravdu dokázat.