Se svým novým konceptem se mercedes obrací zpět do hluboké minulosti. Oslavuje totiž mnohými zapomenutý zlom automobilového designu.Moderní retro

Před 118 lety představila společnost Daimler-Motoren-Gesellchaft model Mercedes 35 PS. Ten znamenal výrazný předěl v dějinách motorismu. Zatímco většina soudobých vozů ještě stále vypadal jako kočár s motorem, Mercedes přišel s vozem, který konečně vypadal jako automobil.

Vůz se představil během závodů Race Week v Nice a všechny přítomné ohromil svou nízkou siluetou a velmi lehkým motorem umístěným nízko v pevném rámu a maskou chladiče, elegantně zasazenou do přídě. A i když se původně 35 PS představoval výhradně jako závodní speciál, postupně si našel cestu až k běžným uživatelům.

A právě na tento model navazuje koncept představen na akci Design Essential 2019, konané ve francouzském Nice. Zde koncept předával jasnou zprávu, že Mercedes byl vždy inovativní a luxusní značkou.

„Jenom silná značka jako Mercedes-Benz je schopna fyzické symbiózy historie a budoucnosti. Vision Mercedes Simplex znázorňuje transformaci specifického luxusu Mercedes-Benz,“ uvedl ke konceptu šéfdesignér Gorden Wagener.

Základem konceptu je dvoumístný monokok, který v sobě kombinuje historické i moderní tvary. Kola jsou mimo karoserii a pohon je ryze alternativní. Vpředu můžeme vidět zajímavé orámování masky, růžovým zlatem a chladič nahradil 3D displej, který se představil již v konceptu EQ.

Kapotu drží zavřenou popruhy s logem automobilky a taktéž s detaily z růžového zlata. Interiér je bílo modrý a taktéž mu nechybí luxusní detaily z růžového zlata. Je jednoduchý a najdeme v něm jen několik ovladačů, které v případě potřeby zobrazují informace. Nenajdeme tak zde jediný displej a informace se zobrazí skutečně až v momentě, kdy je to zapotřebí. Interiér je ještě dotvořen tradičními analogovými hodinami a působivým retrovolantem, který je částečně vykládán dřevem.