O pick-upu od Hyundai se mluví již několik let a v posledních týdnech začíná tento projekt nabírat na reálných obrysech. Dokonce by prý mohlo dojít i na variantu N, která by mohla konkurovat Rangeru Raptor.

I ostrá verze?

Když automobilka představila na detroitském autosalonu 2015 koncept pick-upu Santa Cruz, překvapila tím snad všechny. Představila totiž vůz s atraktivním designem, doplněný ověřenou technikou, ovšem nikdo nedokázal říci, zda se bude tento vůz skutečně vyrábět. To se změnilo v roce 2017, kdy automobilka oznámila, že do dvou let nabídne na severoamerickém trhu nabídne nový střední pick-up.

Jeho design by měl skutečně vycházet z konceptu Santa Cruz, zatímto techniku si měl vypůjčit od nového SUV Tuckson. Postupem času se však objevily spekulace, že kromě amerického trhu by měl nový pick-up dorazit také do Austrálie a možná i na vybrané evropské trhy.

O technice toho zatím stále mnoho nevíme, ale bylo naznačeno, že bychom se měli dočkat i sportovně laděné varianty N. „Ze strany Hyundai a Kia byste měli být připraveni na cokoliv, všechno je možné,“ uvedl Biermann, šéf sportovní divize N a dodal „Neexistují žádná omezení.“

A na jakou techniku se můžeme těšit? Základem by mohl být výrazně přepracovaný podvozek, který krom offroadových tlumičů s vysokým zdvihem dostane i řadu výztuh. V podbězích by se měla objevit velká kola s terénními pneumatikami a pod kapotou 2.0 litrový čtyřválec z modelu i30 N s výkonem 225 kW.

Pick-up je však stále poměrně vzdálenou budoucností. Biermann však prozradil, že se ani v oddělení N nenudí. Podle všeho by měly pracovat na ostrém SUV Tucson a možná i ostrém modelu i20.