Stejně jako ve Frankfurtu, i v Tokiu se vše ponese především ve znamení elektrických novinek. Po spekulacích o elektrické Mazdě přichází na řadu také informace o novém plug-in hybirdním modelu od Mitsubishi.

To se pochlubilo první ukázkou hybridního SUV, které se představí právě v Japonsku na říjnovém autosalonu. Informací je o této novince však prozatím poskromnu, podle zahraničních informací bychom se však měli dočkat podobného stroje, jakým byl koncept Engelberg Tourer.

První zveřejněná fotografie by snad měla poodhalovat zadní část vozu. Ovšem budí spíše rozpaky. V pravé spodní části vidíme náznak červených zadních lamp, zatímco směrem vpřed stoupá zadní část zvláštně dělené kabiny. Smysl čtveřice nejspíše bočních ventilátorů je však neznámý.

Příď vozu by měla dostat užší LED světlomety a výraznou futuristickou masku ve stylu Mitsubishi Dynamic Shield, jakou jsme mohli vidět již v konceptu Engelberg Tourer. Podle tiskové zprávy by měl být pod kapotou ukryt motor s hybridní technologií, menším objeme a nižší váhou. Chybět by neměl pohon všech kol.

A zatímco plug-in hybridní Mitsubishi Outlander používalo jako základ 2.4 litrový čtyřválec, novinka by měla sázet například na menší 1.5 litrový přeplňovaný benzínový čtyřválec z Modelu Eclipse Cross.

S Outlanderem by novinka mohla sdílet elektrický pohon všech kol. U něj neexistuje mezi přední a zadní nápravou žádné fyzické spojení. Zatímco přední kola jsou poháněna spalovacím motorem, o pohon zadních kol se stará elektromotor.