V současné době jsou velkým tématem především elektrická SUV, neplatí to však o společnosti Bollinger, která se zaměřila na velice jednoduché a v podstatě nezničitelné a praktické offroady, jejichž vývoj pomalu ale jistě směřuje do finále.

Trochu jiný koncept

Společnost představila svůj první koncept elektrického offroadu již v roce 2017 a velice jím zaujala média. Zatímco tehdejší koncepty sázely na moderní technologie a sofistikovaný design, Bollinger B1 byl pouze hranatou krabicí na kolech, která však slibovala neuvěřitelnou schopnost adaptability a průchodu terénem. A slibně vypadaly také technické parametry.

V uplynulých měsících se sice o společnosti zas tolik nemluvilo, ovšem americká automobilka rozhodně neusnula na vavřínech a dále pracovala na vývoji konceptů B1 a B2, které nyní představuje v pre-produkční fázi.

Sice je zde řeč o dvou modelech, ty však od sebe zas tolik neliší. Oba mají stejnou masku, stejná světla i nárazníky. Největší rozdíl je tedy patrný při pohledu z boku. Tehdy zjistíme, že B1 je elektrické SUV, zatímco B2 je elektrický pick-up postavený na základech tohoto SUV.

Design obou vozů sice vypadá velice jednoduše, ovšem konstrukce samotná je velice promyšlená. Podle dřívějších informací by měla být vyrobena z hliníku a Bollinger se navíc rozhodl vsadit na praktičnost díky speciálnímu systému, který umožní protáhnou dlouhé předměty napříč celým vozem. Vejdou se tak do něj předměty, které mají na délku až 1,7 metru.

Pohon obou vozů je taktéž stejný a nabídne výkon 458 kW. I přes některé technické rozdíly slibují oba vozy zrychlení z 0 na 100 za 4.5 sekundy, zatímco maximální rychlost by měla být omezena na 161 km/h.

Podle původních informací měla být produkce zahájena již koncem tohoto roku, ovšem společnost chce vše upřesnit v následujících měsících, stejně jako cenovku. Nejspíše si tak ještě chvilku počkáme.