Na letošním autosalonu bylo Japonských automobilek pomálu. Důvod? Rozhodně blížící se autosalon v Tokiu! Ten by se měl taktéž nést v duchu nejmodernějších technologií, kterým bude vévodit především elektrický pohon.

Jeden elektromobil za druhým

Asijské autosalony jsou zajímavé tím, že se o vystavovaných novinkách mnohdy dovídáme až několik málo dnů či hodin před jejich zahájením. U Tokijského autosalonu to nebude jinak, ovšem na internet se dostal seznam klíčových novinek, které by v Japonsku neměly chybět.

První z nich by měla být Honda Jazz, která se představí výhradně s hybridními pohonnými jednotkami. Hodna již dříve představila do malého MPV nasadí upravenou technologii i-MMD, kterou známe například z hybridního SUV CR-V.

Další novinkou bude Lexus a jeho připravovaný koncept elektromobilu. Mělo by se jednat o malý městský vůz, který však nabídne obrovský vnitřní prostor. Počítá se s plně digitalizovaným prostředím a elektromotory uloženými v kolech. Lexux již naznačil, že vystavěná studie bude designovým dílem, i přesto se některé prvky dostanou do výroby.

Mezi přítomné patří i Mazda, která taktéž přijde s elektrovozem. Maskovaný testovací prototyp již po silnici jezdí a vydávají se za nejmenší SUV CX-30, ale zahraniční zdroje tvrdí, že by se mělo jednat o samostatný model s vlastním stylem karoserie. Baterie má poměrně nízkou kapacitu 35,5 kWh, což naznačuje, že se bude jednat spíše o městský vůz.

Mezi další vystavovatele patří Mitsubishi s plug-in hybridním SUV, Subaru s modelem Levorg a také Toyota, která ve spolupráci se Subaru vyvinula sportovní BRZ a také GT86. Máme se zkrátka na co těšit.