Bentley odstartovalo elektrifikaci svých modelů a uvádí na evropský trh model Bentayga Hybrid, který se však veřejnosti představit již začátkem loňského roku.

Elektrická Bentayga

Od příchodu Bentaygy rozšiřuje Bentley postupně svou nabídku. Nejdříve přišlo s dvanáctiválcem, pak vznětovou jednotkou, následoval vidlicový čtyřlitrový osmiválce twin-turbo a poté byla odhalena i Hybridní varianta.

Následně byl v tomto roce ohlášen model Bentayga Speed, který by měl být podle informací nejrychlejším SUV na světě. Následoval Bentley Bentayga V8 Dasign Series, který kombinuje doplňky Milliner s prvky výbavy ze standardní nabídky. Podzim roku 3029 se pak u luxusního SUV nese v uvedení modelu Bentayga Hybrid na evropský trh.

Novinka ve svých útrobách ukrývá plug-in hybridní systém, který tvoří přeplňovaný třílitrový vidlicový šestiválec v kombinaci s elektromotorem a pohonem všech kol. Bentley při loňské premiéře této novinky nezmínil bližší specifikaci, nyní však samozřejmě víme více.

Spalovací motor disponuje nejvyšším výkonem 250 kW. Elektromotor má nejvyšší výkon 94 kW. Kombinovaný pohon tak nabízí 330 kW síly a zrychlení z 0 na 100 za 5,5 sekundy s maximální rychlostí 254 km/h. Dle oficiálních informací by měl model nabídnout čtyři jízdní režimy pro jízdu po silnici s označením Sport, Bentley, Comfort a Custom.

Celkový dojezd vozu by měl být 747 km a spotřeba 3,5 l benzínu na 100 kilometrů. Nabití baterie by v domácích podmínkách mělo zabrat přibližně ý,5 hodiny, wallbox tento čas zkrátí na 2,5 hodiny. Cena novinky je stanovena na 141 tisíc eur, tedy 3,6 milionu korun.