Pokud jste milovníky netopýřího hrdiny v temné kápi a vždy se vám líbili jeho nejrůznější technické hračky, pak musíte určitě toužit po vlastním Batmobilu. Sehnat jej by neměl být takový problém, protože jeden je nyní k dispozici v Rusku.

Skoro jako Batman

Jedná se kopii vozu, kterým Batman vlastnil ve snímku Batman vs Superman z roku 2016. Replika vznikla v roce 2018 ve Spojených státech a následně se přestěhovala do Ruska, kde byla dokončena. Šlo především o detaily, které měly automobil přiblížit filmové předloze.

Automobil dostal funkci nočního vidění, termovizi s kamerou. Neprůstřelné sklo či kopii zbraní v přídi, které dokonce umí napodobovat střelbu. Pohon ve voze zajišťuje pětilitrový osmiválec o výkonu 500 koní.

Jak už vás asi napadlo, replika je skutečně velmi drahá. Prodejce za ní chce 55 milionů rublů, což je asi 20 milionů korun. Dalším problémem je skutečnost, že Batmobil nesmí na běžné silnice. S délkou okolo šesti metrů, a hlavně šířkou čtyř metrů se není ani čemu divit. Navíc jeho převoz by měl spadat do kategorie nadměrný náklad. Na světě se momentálně vykytují ještě další tři jeho repliky.