Ačkoliv některé automobilky o svých elektromobilech již prohlašují, že se jedná o vozy pro široké masy, jejich cenovka není stále zcela lidová. Ten skutečně první zcela dostupný elektromobil by mohla přinést Tata Motors.

Levný Nexon

Lidový elektromobil pro všechny momentálně vzniká v dílnách Tata Motors. Model Tata Nexon bude posazen na zcela nové platformě Ziptron, slibuje dojezd okolo 300 kilometrů, rychlé nabíjení a osmiletou záruku na technologie včetně baterií.

To ale není to nejatraktivnější, čím chce značka zaujmout. Tím je určitě cena, o které automobilka tvrdí, že by se měla pohybovat v rozmezí 500 až 560 tisíc korun. Absolutní základ by se dokonce měl vejít do půl milionu korun.

Řeč tu přitom není o žádném malém městském vozítku. Rozměry sice zatím zůstávají tajemstvím, ale z videa je patrné, že Nexon má nejblíže k malým městským crossoverům. Neznámou zatím zůstává rovněž jeho vzhled, auto se totiž v úvodních záběrech objevuje s vrstvou modrého maskování.

„V souvislosti s přípravou nového elektromobilu jsme připravili i rozsáhlou kampaň, v rámci které náš testovací prototyp pojede náročnou cestu těmi nejtvrdšími indickými podmínkami, kde se musí vypořádat s nedostatečnou infrastrukturou i extrémními povětrnostními podmínkami,“ uvádí společnost ve svém oficiálním prohlášení.

Potenciální zákazníci navíc nebudou čekat dlouho. Elektromobil by se měl u prvních zájemců ukázat již v prvním čtvrtletí příštího roku.