V Tokiu budou představeny dva unikátní koncepty elektrických skútrů, které budou představovat alternativu ke klasickým 125 a 50.

Yamaha a její elektrické skútry budoucnosti

V Tokiu proběhne tradiční Motor Show a ku této příležitosti zde Yamaha vystaví krom sériových modelů také dvojici konceptů elektrických skútrů. Prvním je Yamaha E01, který je alternativou k současným stopětadvacítkám. Yamaha prozatím neuvedla bližší specifikace, ale slibuje rychlé nabíjení a dlouhý dojezd s vysokou mírou praktičnosti i komfortu.

Druhým konceptem je Yamaha E02, která svým pojetím odpovídá dnešním padesátkám. Podobně jako koncept E01 je i v tomto případě řeč o velice futuristickém a sportovně laděném designu. Yamaha zmiňuje že má stroj vyjímatelnou baterii a v provozu by měla představovat velice obratný stroj.

Krom dvojice skútrů bude vystavováno i elektrokolo s označením YPJ-YZ, které bylo navrženo tak, aby vypadalo jako závodní stroj. Kromě atraktivního vzhledu má vynikat i nízkou vahou s baterií blízko středu a velice dobře rozloženou hmotností pro zajištění co nejlepší ovladatelnosti.

S nimi se představí také Yamaha Land Link, tedy čtyřkolové vozidlo, které bude schopné pohybu bez zásahu člověka, a to i v náročném terénu. Každé z jeho čtyř kol je samostatně poháněné a řiditelné, což zajišťuje že se Land Link vyhne v podstatě jakékoliv překážce.