I přesto že se nejedná o tu nejlepší repliku vozu na světě a není úplně vymazlená, zaslouží se velký respekt.

3D Lambo

Důvodem je totiž to, proč vznikla. Projekt začal před dvěma lety, kdy Sterling Backus, fyzik a vyučující na americké Colorado State University, dostal při hraní Forza Horizon 3 nápad postavit kopii Lamborghini Aventador, který by následně dal svému synovi se kterým hru hrál.

Pustil se do díla, ovšem netradičním způsobem. Začal totiž vše tisknout na 3D tiskárně. Jednotlivé komponenty k sobě pak lepil methylmetakrylátovým lepidlem a výsledné panely obalil karbonovými vlákny, aby byly co nejpevnější.

Podvozek a pohonné ústrojí a některé další konstrukční části samozřejmě nemohly vzniknout 3D tiskem, ale tvůrce si dal záležet na tom, aby nešlo o nějaké podřadné prvky vozu. Motor pochází z Korvety roku 2003, a jedná se tedy o dostatečně výkonný V8.

Podvozek byl vyroben vozu přímo na míru, ale některé jeho součásti prý pocházejí ze skutečného Lamborghini. Od automobilky byla zakoupena například i okna, zpětná zrcátka a volant. Na autě je prý ještě velké množství práce, což je na první pohled vidět, ale vůz už dokáže jezdit.