Jaguar Gran Turismo, tak se jmenuje futuristická novinka Jaguaru s neuvěřitelným výkonem, do kterého si však zatím nesedeneme, tedy ne tak docela.

Futuristické závodění

Jaguar koketuje s myšlenkou vytvoření hypersportu, který by mohl dokonce nahradit aktuální model F-Type. Ještě než začne takový vůz realizovat, designeři Jaguaru přišli s návrhem, se kterým se však bohužel zatím nesvezeme. Tedy lze tak učinit, ovšem pouze virtuálně.

Britská automobilka totiž přidala k dnešní plejádě značek, které navrhnuly speciální model výhradně pro potřeby hry Gran Turismo, dostupné pro PS4, nový vůz bude do hry možné stáhnout ke konci listopadu.

Využití ve virtuálním světě znamená, že designeři Jaguaru mohli popustit uzdu své fantazii a navrhli od základu nový vůz. Inspirovali se při tom závodními Jaguary historie, konkrétně futuristicky design s dlouhou kapotou vychází z ikonických speciálů C-Type a D-Type, technika má pak vycházet z elektrického monopostu I-Type 4 pro Formuli E a závodního I-Pace eTrophy.

Hráči budou mít ve hře k dispozici vůz o výkonu 750 kW, který dokáže zrychlit z 0-100 km/h za méně než dvě sekundy, a jet rychlostí přes 320 km/h. Základem virtuálního speciálu má být moderní konstrukce, využívající lehkých a zároveň tuhý monokok z karbonových vláken a hliníkových slitin. Díky tomu váží speciál navzdory elektrickému pohonu pouhých 1 400 kg.

I přesto, že je navrhnutý vůz elektrický, jeho zvukový projev taktéž sahá k modelu D-Type z roku 1957 a zvukové nahrávky jeho projevu. V interiéru zase může jezdec ocenit moderní technologie, jako je například hologram. K dispozici by měla být umělá inteligence nazvaná vtipně KITT-e, která zobrazuje různé informace v nejrůznějších formátech, včetně 3D mapy.