Aston Martin, to je ztělesněné britské automobilové grácie. A právě se nyní pouští do projektu, který bychom od této značky rozhodně nečekali. Ze čtyř kol přechází k jednostopému dopravnímu prostředku.

Zatímco Aston dolaďuje poslední detaily na svém prvním SUV DBX, zároveň přitom chystá další novinky. Společnost spolupracuje s další bristskou firmou, někdejším velice slavným výrobcem Brough Superior, se kterým chystá zbrusu nový motocykl. A nyní vypustil do světa jeho vůbec první náčrt.

Projekt je prozatím velkou neznámou, ikdyž obě strany říkají, že motorka bude spojením výkonu a atraktivního designu. Důvodem proč se obě společnosti rozhodli společně vytvořit právě motocykl je fakt, že generální ředitel automobilky Marek Reichman a výkonný ředitel Brough Superior jsou oba velcí nadšenci do motocyklů a projektem si tak splní společný sen.

Společnosti prozradily, že motocykl bude využívat inovativních inženýrských řešení, a nejlepší dostupné materiály. Na novinku nebudeme muset již dlouho čekat, protože se představí 5. listopadu na výstavě EICMA. A její příď bude skutečně zdobit okřídlené logo značky Aston Martin.

„Možnosti této spolupráce nám dávají šanci přivést na svět jedinečný stroj, který ukáže spojení krásy a moderní techniky v jeden emotivní celek,“ vysvětluje Reichman.

Technika a další podrobnosti prozatím zůstávají tajemstvím, stejně jako cena. Nepřekvapilo by však, pokud by se mělo jednat o nejdostupnější model Astonu. Zajímavé je, že autorem návrhu designu motorky je Oberdan Bezzi, který návrh představil již v roce 2008. Jen těžko by tehdy někoho napadlo, že o 11 let později bude návrh skutečně realizován.