Automobilka Volkswagen ještě ani nezačala s prodejem modelu ID.3 a už začíná lákat na model ID.4, který se nyní představil tak jako nikdy předtím.

ID.4 jako lídr elektromobility

Volkswagen se chce naplno opřít do elektromobility, což dává jasně najevo svými elektrickými novinkami, ať už se jedná o model ID.3, nebo elektrický Golf a další. Než ovšem přijde první zástupce z rodiny I.D., můžeme se kochat postupným odhalováním jeho většího bratra, modelu ID.4.

Mělo by se jednat o elektrický crossover, který se nyní představil, byť s notnou vrstvou maskovací fólie, ale tak, jak nikdy předtím. Je větší než model ID. 3 a sází na moderní vlnu SUV a crossoverů. Fakticky byl představen již ve Frankfurtu, ovšem tam se ukázal jen za fólií a osvětlen tak, že se jej nedařilo vůbec vyfotit. Vnější vzhled vozu by však měl být hodně podobný hatchbacku.

Automobil vychází z konceptu ID. Crozz, a bude nabízen ve svou karosářských variantách. Jako klasické SUV a také jako SUV-kupé, tedy o něco stylovější varianta se skosenou zádí. Změnou oproti konceptu jsou i klasické dveře, zatímco koncept je měl posuvné.

Automobilka chce z modelu ID.4 udělat globální model. Bude vznikat v Evropě, Spojených státech i Číně, což mu velmi usnadní nesnadnou cestu na pozici lídra světové elektromobility, kterou chce obsadit.

„Již v roce 2020 chceme prodat 100.000 čistě elektrických vozů značky Volkswagen,“ uvedl Hertbert Diess před dvěma lety, když koncept elektrického crossoveru představoval. „Ale to je teprve začátek. Do roku 2025 bychom měli prodávat desetkrát více, tedy jeden milion elektromobilů ročně,“ dodal. Rok 2020 je za rohem, brzy se ukáže, jak dobrý odhad lídr Volkswagenu měl. Sériové provedení modelu ID.4 bude odhaleno v únoru příštího roku.