OCTAVIA nabízí v novém interiéru ještě velkorysejší prostor a také nový dvouramenný volant, který může být na přání vyhřívaný. Multifunkční verze volantu nabízí ovládání celkem 14 různých funkcí pomocí nových tlačítek a otočných ovladačů. Nově navržená přístrojová deska s velkou, samostatně stojící centrální obrazovkou je rozdělena do několika horizontálních úrovní.

ŠKODA Octavia IV

Středová konzole má jednoduchý, elegantní design. Chromované prvky zdobí středovou konzoli, nové výplně dveří a madla dveří. Nové, měkčené materiály dodávají interiéru na eleganci. Novinkou je nové ambientní LED osvětlení, které jednou z deseti barev nepřímo osvětluje přední dveře a přístrojovou desku. Volit lze také předvolené světelné módy.

Poprvé jsou ve voze značky ŠKODA na přání nabízena ergonomická sedadla, která jsou velmi šetrná k zádům a která nabízí také elektricky ovládanou masážní funkci. Vrcholná verze ergonomických sedadel, která se může pochlubit pečetí kvality AGR (Iniciativa pro zdravá záda), nabízí také funkci ventilace.

Absolutní novinkou ve vozech ŠKODA je na přání dodávaný head-up displej, který promítá důležité informace, jako například aktuální rychlost jízdy, navigační instrukce, rozpoznané dopravní značky nebo aktivované asistenční systémy přímo na čelní sklo. Součástí standardní výbavy je Virtuální Kokpit s displejem o velikosti 10,25″ a také dvouzónová klimatizace Climatronic. Poprvé nabízí vůz OCTAVIA na přání třízónovou klimatizaci Climatronic.

Čelní sklo může být na přání vyhřívané. KESSY – bezklíčový systém otvírání a startování, který je nabízen na přání, lze nyní použít pro všechny čtyři dveře. Elektrické ovládání všech oken a elektromechanická parkovací brzda jsou součástí standardní výbavy.